Les talents

Frances Lefebure (ons meest Gentse nichtje)

Frances acteert, presenteert én engageert.

Frances acteert. Begonnen in het theater en doorgebroken op televisie. In een paar jaar tijd blies ze iedereen omver in goeie series op de Vlaamse zenders: Tom & Harry, Nieuw Texas, Spitsbroers, Vermist en Amigo’s.

Frances presenteert. Voor VIER ging ze koppelend op reis met Hotel Römantiek. Voor vtm heeft ze geprobeerd om van België een warmer land te maken waar je graag leeft: Make Belgium Great Again was een écht succes.

Frances engageert. Met haar programma heeft ze ervoor gezorgd dat duizenden mensen zich opgaven voor orgaandonatie. Dat engagement wil Frances ook de volgende jaren meenemen in haar nieuwe projecten.

En dat was pas het begin. Samen met Les Flamands kijkt Frances vooral naar de toekomst. Een toekomst met nieuwe seizoenen van Hotel Römantiek en Make Belgium Great Again. En een toekomst met sterk acteerwerk in Studio Tarara. Een fictiereeks over de gouden jaren van vtm.

De gouden jaren van Frances zijn intussen ook begonnen. Fel, positief en met énorm veel goesting.

Rani De Coninck (onze meest royale glimlach)

Rani heeft zelfs geen familienaam nodig. Coningin zou trouwens veel correcter geweest zijn.

Rani heeft op alle televisiezenders gepresenteerd. Regionaal én nationaal. Begonnen in een Droomfabriek, Mijn Restaurant mee groot gemaakt en op VT4 (Vier) een hele reeks topprogramma’s gepresenteerd.

Rani lacht. Even hard als ze werkt. In combinatie met haar smaragden stem een ideale presentatrice voor de Joe-avondspits “Raf en Rani”. Niet haar eerste radioprogramma trouwens. Ze presenteerde op Radio Donna, Radio 2 en Family Radio.

Rani kookt. Gezond. En goed. En schrijft er ook boeken over. “Goed Plan!” is geen kookboek maar een boek waar je goesting van krijgt. En dat is Rani. Een (media)vrouw die met enorm veel goesting in het vak staat en nog altijd wil groeien.

Dat groeien wil ze samen met Les Flamands doen. Een perfecte Combinatie.

Lauren Versnick 

Lauren Versnick 

Lauren is klaar om de rest van de wereld te pakken. Ze is master in Handelswetenschappen, heeft goed door hoe de wereld in elkaar zit en heeft intussen de voorkant én de achterkant van de media gezien.

Lauren is model. Al van haar zestiende. Ze heeft gewerkt op catwalks in Barcelona, Hamburg, Istanbul en Parijs. Ze is in ons land veel gevraagd en graag gezien.

Lauren produceert. Ze deed onder andere de tv-productie van het vtm-programma “Hoe Zal Ik Het Zeggen” en de kersteditie van “Wat Als?” Op die manier weet ze ook perfect hoe het er achter de mediaschermen aan toe gaat.

Lauren acteert graag en goed. Ze speelde Babs in de successerie “Studio Tarara” (vtm) én Aurel in “Nachtwacht: Het Duistere Hart” (Studio 100). En dat acteren: daar wil ze absoluut nog stappen in zetten.

Lauren Versnick is ook social media. Met een nadruk op fashion en slimme humor. Een perfecte combinatie voor merken die verder durven te denken. Een influencer? Nope. Een clevere vrouw die voor een absolute meerwaarde zorgt.

Lauren is klaar voor de wereld. Nu de wereld nog. Komt goed.

Lotte Vanwezemael (Ons Schoonste Zusje uit Limburg)

Lotte is Vuurrood. Vintage Limburgs. En vooral: geschoold Seksuologe.

Lotte is Seksuolotte. Intussen een begrip op MNM. Daar geeft ze on air en online advies op het vlak van seks, liefde, relaties en vriendschap. Dat doet ze elke week in Generation M en op zondagavond in Hot N Cold. 

Lotte doet dat met de nodige know-how. Ze is master psychologe én heeft een extra master seksuologie. Ze werkt in een centrum met delinquenten van zedenfeiten. 

Lotte praat over seks én schrijft over seks. In 2019 heeft ze haar eerste boek uitgebracht: “Doe Ik Het Goed?” Een helder boek waar jongeren antwoorden vinden op alle vragen waar iedereen altijd al het antwoord op wou weten. En niet alleen jongeren … Doe Ik Het Goed?” is intussen ook een MNM-podcast, zo kan je Lotte nu overal en altijd meenemen. Er zijn onaangenamere dingen om in je oren te stoppen.

Lotte is érg slim. Misschien wel De Slimste Mens Ter Wereld. Dat bewees ze op Vier. Waar ze 6 keer meedeed én vier keer won. 

Lotte koppelt binnenkort. Voor het vtm-programma Blind Getrouwd is ze vanaf 2020 één van de expertes. Op die manier is ze te zien of te horen bij alle mediagroepen in Vlaanderen. 

Met Les Flamands kijkt ze naar de toekomst. Die even bruisend en vurig is als zijzelf.

Imke Courtois (ons meest sportieve zusje)

Imke is heel veel sport. Vooral voetbal. Ze schitterde bij Standard, won Bekers Van België én speelde voor de Red Flames. Intussen speelt ze voor de Futsal Red Flames; wereldniveau in een zaal.

Imke is media. Dankzij de sport. Sporza merkte dat ze niet alleen snel met de bal is maar ook een uitstekende visie heeft op het spel. Dus is ze intussen al een paar jaar voetbalanaliste voor Sporza én Telenet Play Sports. De Jan Mulder van België maar dan nog charmanter.

Imke is niet de zus van Thibaut Courtois. Daar heeft ze ook geen tijd voor want ze heeft haar sportcarrière altijd gecombineerd met haar studies. Dit jaar studeert ze af als Doctor in de psychologie aan de Universiteit van Leuven.

De toekomst? Die is nu bezig, samen met Les Flamands. Ze wordt een vast gezicht én een vaste stem voor alle merken van de openbare omroep.

Imke is helemaal Les Flamands: enorm gedreven én altijd zin in een boordevol leven.

Robin Keyaert (ons West-Vlaams multitalent in radio, film en theater)

Robin heeft Kleinkunst in de vingers, Media in zijn bloed en Leven op zijn snoet.
Tot nu onder de radar gebleven omdat hij de dingen die hij wil doen, ook eerst wil kúnnen.

Robin op de Radio. Elke zondagavond heerlijk ontwapenend in zijn eigen MNM show: BFF – ‘Best Friends Forever.
Hij praat er met luisteraars, gaat in op muzikale en niet-muzikale verzoekjes en laat horen dat hij méér is dan een plaatjesdraaier en praatjesmaker.

Robin is muziek. Hij speelt gitaar, keys en producet eigen songs in zijn homestudio.
Robin zorgt voor een heel eigen sound.
Hij combineert media met muziek. En daar is Les Flamands ook écht goed in.

Robin is theater. Met zijn theatergroep ‘More Dogs’ maakt hij inspirerend muziektheater.
Met een voorstelling ‘Filosoferen Met Kinderen’ in de maak én met ‘Ontroerend Goed’ de halve wereld rond geweest, gaat Robin altijd dicht bij zijn publiek.
Onbevreesd voor de reacties.

Robin is acteur. Op de planken én op het scherm.
Hij speelde gastrollen in ‘Wat Als’, ‘Ge hadt erbij moeten zijn’ en in de film ‘L’ennemi’ (2020).

Robin inspireert ook Les Flamands.
Vol vertrouwen in al zijn ontluikende en nog onontgonnen talenten, slaan we met hem een eigenwijze weg in.

Niels Destadsbader (onze jongste broer)

Niels zingt, acteert, presenteert én spreekt vloeiend West-Vlaams. Niels zingt. Al heel zijn leven. Eerst in musicals (Suske en Wiske) en intussen in grote, uitverkochte zalen. Hij is de nieuwe Koning Van Het Sportpaleis. Zijn album “Dertig” is officieel het meest succesvolle ooit in de Ultratop. Hij bevestigt voortdurend én won 5 Mia’s. En hij moet nog altijd 31 worden.

Niels acteert. Ooit met spitsoren bij Elfenheuvel en met een wit paard bij Amika (Ketnet). Tot ze hem vroegen om in de successerie FC De Kampioenen te spelen. Ronaldinho was eerst een plezante bijrol. Sinds de laatste Kampioenen-films méér dan een straffe hoofdrol.

Niels presenteert. Eerst op Ketnet als immens populaire wrapper; intussen al een paar jaar de grote shows op vtm. K3 Zoekt K3, De Wensboom, Dansdate én Het Gala Van De Gouden Schoen.

Gelukkig spreekt hij vloeiend West-Vlaams. Want daar is hij het grootst. Dicht bij zijn roots. Dicht bij de mensen. Want Niels en zijn fans: ook dat is familie. Founding Father van Les Flamands én toch de jongste broer. Hij kan het. Allemaal.

Les jeunes talents

#BOBBY (onze knapste neefjes)

Aaron, Simon, Brecht, Ryan en Ruben zijn #BOBBY. 5 jonge mannen tussen 17 en 21 jaar. 5 mannelijke jongens uit 2020 die twijfelen én toch een boel goesting hebben in het leven. De boys van #BOBBY combineren studie, werk én andere media-opdrachten.

#BOBBY maakt Engelstalige muziek die je meteen kan meezingen en waar je spontaan gelukkig van wordt. In het voorjaar en de zomer van 2019 hebben ze zich hard voorbereid om de Vlaamse meisjesharten te veroveren én bij uitbreiding de rest van de wereld.

#BOBBY is het resultaat van een boeiende auditie van Les Flamands. We zagen veel goeie zangers en zangeressen en de 5 jongens van #BOBBY hadden de chemie die we zochten.

Anneleen Debaveye (ons meest bruisende jonge zusje)

Anneleen is zangeres, influencer en een presenterende bruisbal.

Anneleen kroop stiekem op een podium van het plaatselijk schoolfeest toen ze 5 was. Toen is ze beginnen te zingen, speelt ze piano en weet wat ze wil. Gevolg: een halve finale in Humo’s Rock Rally en vlot draaiende zetels in The Voice Kids. Dankzij een stem die warmer is dan haar stralende glimlach.

Anneleen leeft even hard online als in het échte leven. Een bloeiende Instagram-influencer met dik 31.000 volgers waar je eerlijke foto’s en video’s ziet. Geen foto’s terwijl ze slaapt want dan zou je zien dat ze altijd sokken draagt in bed. Tik Tok: 46.000 fans. Netjes.

Anneleen presenteert en vlogt voor vtmKids. Ze is reporter voor Vloglab, acteert er en laat vlot in haar eigen leven kijken. En heeft ze nog tijd over, dan kijkt ze naar opruimvideo’s op YouTube. Dat zorgt voor rust in haar hoofd.

Anneleen haar carrière is pril en haar dromen zijn groot. Samen met Les Flamands wil ze die graag realiseren. Anneleen Debaveye: blok die naam. Je gaat er nog veel van horen.

Arnaud Charrin (onze acterende cousin uit Frankrijk)

Arnaud is een Franse acteur die in een boel theaters én films gespeeld heeft in Parijs én Frankrijk.

Arnaud acteert niet alleen; hij schrijft ook zélf. Zo heeft-ie meegeschreven aan een stuk over Pablo Picasso dat hij ook zelf heeft geregisseerd.

Arnaud kon nog jaren aan de slag blijven in Parijs maar heeft de liefde gevolgd en werkt nu hard om het te gaan maken in ons land. Daarvoor heeft-ie intussen Nederlands gestudeerd. Hij is een jaar lang élke dag naar school geweest om de taal van Gezelle en Claus te leren.

Arnaud wil nu vooral spelen. Hij speelt in de tweede reeks van “Undercover” en droomt ervan om zijn Zuid-Franse charmes te kunnen delen in het Belgische theater.

Intussen is hij zijn eerste filmscenario aan het schrijven.

Arnaud et Les Flamands. Het zou een goeie film uit Frankrijk kunnen zijn. Het is vooral een mooi verhaal uit België.