Les talents

Frances Lefebure (ons meest Gentse nichtje)

Frances acteert, presenteert én engageert.

Frances acteert. Begonnen in het theater en doorgebroken op televisie. In een paar jaar tijd blies ze iedereen omver in goeie series op de Vlaamse zenders: Tom & Harry, Nieuw Texas, Spitsbroers, Vermist en Amigo’s.

Frances presenteert. Voor VIER ging ze koppelend op reis met Hotel Römantiek. Voor vtm heeft ze geprobeerd om van België een warmer land te maken waar je graag leeft: Make Belgium Great Again was een écht succes.

Frances engageert. Met haar programma heeft ze ervoor gezorgd dat duizenden mensen zich opgaven voor orgaandonatie. Dat engagement wil Frances ook de volgende jaren meenemen in haar nieuwe projecten.

En dat was pas het begin. Samen met Les Flamands kijkt Frances vooral naar de toekomst. Een toekomst met nieuwe seizoenen van Hotel Römantiek en Make Belgium Great Again. En een toekomst met sterk acteerwerk in Studio Tarara. Een fictiereeks over de gouden jaren van vtm.

De gouden jaren van Frances zijn intussen ook begonnen. Fel, positief en met énorm veel goesting.

Lauren Versnick 

Lauren Versnick 

Lauren is klaar om de rest van de wereld te pakken. Ze is master in Handelswetenschappen, heeft goed door hoe de wereld in elkaar zit en heeft intussen de voorkant én de achterkant van de media gezien.

Lauren is model. Al van haar zestiende. Ze heeft gewerkt op catwalks in Barcelona, Hamburg, Istanbul en Parijs. Ze is in ons land veel gevraagd en graag gezien.

Lauren produceert. Ze deed onder andere de tv-productie van het vtm-programma “Hoe Zal Ik Het Zeggen” en de kersteditie van “Wat Als?” Op die manier weet ze ook perfect hoe het er achter de mediaschermen aan toe gaat.

Lauren acteert graag en goed. Ze speelde Babs in de successerie “Studio Tarara” (vtm) én Aurel in “Nachtwacht: Het Duistere Hart” (Studio 100). En dat acteren: daar wil ze absoluut nog stappen in zetten.

Lauren Versnick is ook social media. Met een nadruk op fashion en slimme humor. Een perfecte combinatie voor merken die verder durven te denken. Een influencer? Nope. Een clevere vrouw die voor een absolute meerwaarde zorgt.

Lauren is klaar voor de wereld. Nu de wereld nog. Komt goed.

Lotte Vanwezemael (Ons Schoonste Zusje uit Limburg)

Lotte is Vuurrood. Vintage Limburgs. En vooral: geschoold Seksuologe.

Lotte is Seksuolotte. Intussen een begrip op MNM. Daar geeft ze on air en online advies op het vlak van seks, liefde, relaties en vriendschap. Dat doet ze elke week in Generation M en op zondagavond in Hot N Cold. 

Lotte doet dat met de nodige know-how. Ze is master psychologe én heeft een extra master seksuologie. Ze werkt in een centrum met delinquenten van zedenfeiten. 

Lotte praat over seks én schrijft over seks. In 2019 heeft ze haar eerste boek uitgebracht: “Doe Ik Het Goed?” Een helder boek waar jongeren antwoorden vinden op alle vragen waar iedereen altijd al het antwoord op wou weten. En niet alleen jongeren … Doe Ik Het Goed?” is intussen ook een MNM-podcast, zo kan je Lotte nu overal en altijd meenemen. Er zijn onaangenamere dingen om in je oren te stoppen.

Lotte is érg slim. Misschien wel De Slimste Mens Ter Wereld. Dat bewees ze op Vier. Waar ze 6 keer meedeed én vier keer won. 

Lotte koppelt binnenkort. Voor het vtm-programma Blind Getrouwd is ze vanaf 2020 één van de expertes. Op die manier is ze te zien of te horen bij alle mediagroepen in Vlaanderen. 

Met Les Flamands kijkt ze naar de toekomst. Die even bruisend en vurig is als zijzelf.

Imke Courtois (ons meest sportieve zusje)

Imke is heel veel sport. Vooral voetbal. Ze schitterde bij Standard, won Bekers Van België én speelde voor de Red Flames. Intussen speelt ze voor de Futsal Red Flames; wereldniveau in een zaal.

Imke is media. Dankzij de sport. Sporza merkte dat ze niet alleen snel met de bal is maar ook een uitstekende visie heeft op het spel. Dus is ze intussen al een paar jaar voetbalanaliste voor Sporza én Telenet Play Sports. De Jan Mulder van België maar dan nog charmanter.

Imke is niet de zus van Thibaut Courtois. Daar heeft ze ook geen tijd voor want ze heeft haar sportcarrière altijd gecombineerd met haar studies. Dit jaar studeert ze af als Doctor in de psychologie aan de Universiteit van Leuven.

De toekomst? Die is nu bezig, samen met Les Flamands. Ze wordt een vast gezicht én een vaste stem voor alle merken van de openbare omroep.

Imke is helemaal Les Flamands: enorm gedreven én altijd zin in een boordevol leven.

Niels Destadsbader (onze jongste broer)

Niels zingt, acteert, presenteert én spreekt vloeiend West-Vlaams. Niels zingt. Al heel zijn leven. Eerst in musicals (Suske en Wiske) en intussen in grote, uitverkochte zalen. Hij is de nieuwe Koning Van Het Sportpaleis. Zijn album “Dertig” is officieel het meest succesvolle ooit in de Ultratop. Hij bevestigt voortdurend én won 5 Mia’s. En hij moet nog altijd 31 worden.

Niels acteert. Ooit met spitsoren bij Elfenheuvel en met een wit paard bij Amika (Ketnet). Tot ze hem vroegen om in de successerie FC De Kampioenen te spelen. Ronaldinho was eerst een plezante bijrol. Sinds de laatste Kampioenen-films méér dan een straffe hoofdrol.

Niels presenteert. Eerst op Ketnet als immens populaire wrapper; intussen al een paar jaar de grote shows op vtm. K3 Zoekt K3, De Wensboom, Dansdate én Het Gala Van De Gouden Schoen.

Gelukkig spreekt hij vloeiend West-Vlaams. Want daar is hij het grootst. Dicht bij zijn roots. Dicht bij de mensen. Want Niels en zijn fans: ook dat is familie. Founding Father van Les Flamands én toch de jongste broer. Hij kan het. Allemaal.

Peter Van de Veire (onze radiopapa)

Peter leeft op radio, televisie, op Eurovisie en af en toe op een podium.

Peter werkt intussen 20 jaar voor radio. Ooit voor Studio Brussel waar hij mee het Glazen Huis (Music For Life) groot maakte. Daarna voor MNM. Waar hij de beste Grote Peter Van de Veire Ochtendshow maakt van Vlaanderen.

Peter werkt intussen nog veel langer voor televisie. Ooit voor de regionale televisie AVS waar hij zelfs een sportprogramma presenteerde. Daarna voor Ketnet (Studio.Ket) en na een zijsprong naar Canvas al jaren voor één. Hij presenteerde er grote shows zoals Peter Live, Eurosong, Sing That Song en de Mia’s.

Peter houdt ontzettend van het Eurovisiesongfestival. Hij is al een paar jaar Mister Eurovision voor VRT en gaat telkens naar de het festival in het buitenland. Als commentaarstem, presentator en verslaggever voor alle VRT-merken. Peter is geboren op een podium. En er daarna snel afgehaald. En toch blijft de microbe altijd bijten. Als DJ of als verklede zanger bij projecten als Café Flamand.

Dat hij nog tijd heeft voor Les Flamands, 3 dochters én een vrouw: professoren overwegen om er wetenschappelijk onderzoek naar te doen.

Miguel Wiels (onze nonkel piano)

Miguel is muziek, véél K3 én televisie. Miguel kon eerst piano spelen en dan pas lopen. Zo wil de overlevering. Hij speelt het intussen al jaren en heeft al jaren zijn vaste Miguel Wiels band waar hij al zijn muziekprojecten mee begeleidt: Café Flamand, Free Souffriau en Niels Destadsbader

Zonder Miguel was er gewoon géén K3. Ooit begonnen als een act voor Eurosong; intussen een hitmachine. Hij maakt muziek en zorgt voor een eeuwige inspiratie voor het grootste muziekproject van de Benelux.

Miguel Wiels is ook televisie. Met zijn band maakte hij televisie voor een boel zenders in binnen- en buitenland. Ooit begonnen bij De Rechtvaardige Rechters, De Notenclub en Peter Live (VRT). En uiteraard voor K2 zoekt K3 (vtm) om mee te trekken met Manneke Paul (De Leeuw) naar Nederland waar hij o.a. meewerkte aan het programma “De Kwis”.

Tot die tijd is hij vooral een drijvende kracht achter de muzikale en zakelijke projecten van Les Flamands. Als de Buffalo’s niet spelen tenminste.

En hij buiten mag van Mega Mindy.

Les jeunes talents

#BOBBY (onze knapste neefjes)

Aaron, Simon, Brecht, Ryan en Ruben zijn #BOBBY. 5 jonge mannen tussen 17 en 21 jaar. 5 mannelijke jongens uit 2020 die twijfelen én toch een boel goesting hebben in het leven. De boys van #BOBBY combineren studie, werk én andere media-opdrachten.

#BOBBY maakt Engelstalige muziek die je meteen kan meezingen en waar je spontaan gelukkig van wordt. In het voorjaar en de zomer van 2019 hebben ze zich hard voorbereid om de Vlaamse meisjesharten te veroveren én bij uitbreiding de rest van de wereld.

#BOBBY is het resultaat van een boeiende auditie van Les Flamands. We zagen veel goeie zangers en zangeressen en de 5 jongens van #BOBBY hadden de chemie die we zochten.

Anneleen Debaveye (ons meest bruisende jonge zusje)

Anneleen is zangeres, influencer en een presenterende bruisbal.

Anneleen kroop stiekem op een podium van het plaatselijk schoolfeest toen ze 5 was. Toen is ze beginnen te zingen, speelt ze piano en weet wat ze wil. Gevolg: een halve finale in Humo’s Rock Rally en vlot draaiende zetels in The Voice Kids. Dankzij een stem die warmer is dan haar stralende glimlach.

Anneleen leeft even hard online als in het échte leven. Een bloeiende Instagram-influencer met dik 31.000 volgers waar je eerlijke foto’s en video’s ziet. Geen foto’s terwijl ze slaapt want dan zou je zien dat ze altijd sokken draagt in bed. Tik Tok: 46.000 fans. Netjes.

Anneleen presenteert en vlogt voor vtmKids. Ze is reporter voor Vloglab, acteert er en laat vlot in haar eigen leven kijken. En heeft ze nog tijd over, dan kijkt ze naar opruimvideo’s op YouTube. Dat zorgt voor rust in haar hoofd.

Anneleen haar carrière is pril en haar dromen zijn groot. Samen met Les Flamands wil ze die graag realiseren. Anneleen Debaveye: blok die naam. Je gaat er nog veel van horen.

Arnaud Charrin (onze acterende cousin uit Frankrijk)

Arnaud is een Franse acteur die in een boel theaters én films gespeeld heeft in Parijs én Frankrijk.

Arnaud acteert niet alleen; hij schrijft ook zélf. Zo heeft-ie meegeschreven aan een stuk over Pablo Picasso dat hij ook zelf heeft geregisseerd.

Arnaud kon nog jaren aan de slag blijven in Parijs maar heeft de liefde gevolgd en werkt nu hard om het te gaan maken in ons land. Daarvoor heeft-ie intussen Nederlands gestudeerd. Hij is een jaar lang élke dag naar school geweest om de taal van Gezelle en Claus te leren.

Arnaud wil nu vooral spelen. Hij speelt in de tweede reeks van “Undercover” en droomt ervan om zijn Zuid-Franse charmes te kunnen delen in het Belgische theater.

Intussen is hij zijn eerste filmscenario aan het schrijven.

Arnaud et Les Flamands. Het zou een goeie film uit Frankrijk kunnen zijn. Het is vooral een mooi verhaal uit België.